Бил Гейтс използва Android. Надела признава, че не е искал да се купува Nokia

microsoft-ceo-satya-nadella-bill-gates

Windows Mobile… После Windows Phone.. Windows Phone 8… Windows 10 Mobile… Тъжна картина за феновете на Microsoft и мобилните им платформи. И поне за момента, нещата ще си останат такива…

Бил Гейтс, бившият изпълнителен директор на Microsoft, публично е съобщил, че в момента използва Android смартфон, без да уточнява марката и модела. Междувременно, настоящият главен изпълнителен директор на компанията – Сатя Надела – потвърждава, че за пръв път е гласувал, против решението на Стийв Балмър, за предварително обреченият им опит да се сдобият с Nokia.

Надела никога не е бил кой знае колко ентусиазиран на тема смартфони с Windows като цяло. Неговата реакция би могла да се смята за логично следствие на вярванията му. Използването на Android смартфон от Бил Гейтс обаче, си е провал. Безусловен. Или поне засега…

Не пропускай:  [PR] Над 10 модела Motorola са сред препоръчаните от Google устройства за бизнес

В интервю за Fox News, Бил Гейтс е признал, че наскоро е преминал към смартфон с Android. Като се има предвид, логичната му непоносимост към продуктите на Apple, изборът му е правилен. Или единствен възможен… По-важното е, че означава липсата на доверие в Windows смартфоните като “дейли драйвър”. Със сигурност използва компютър с Windows, но очевидно смартфоните не са достатъчно добро ниво.

Не губете надежда все още.. Превърналият се в легенда Surface Phone може все пак, да се появи на “бял свят”. И ако това се случи – може да настъпят добри времена за Microsoft в мобилната индустрия. Стискаме им палци, защото започва да ни омръзва, да има само двама играчи в сферата.