Bixby вече не е акцент в смартфоните на Samsung?

През последните няколко години, Samsung инвестираха много усилия и средства в Bixby гласовия си асистент. Нещо повече, Bixby беше основен акцент в предишните Unpacked събития и си имаше специален Bixby бутон в предходните Galaxy S и Galaxy Note смартфони.

Въпросният Bixby бутон им донесе допълнителни проблеми. Първоначално, той не можеше да се “ремапне”, за да се използва за каквато и да е друга функция освен за гласовия им асистент. Компанията води дълга борба с разработчиците на приложения, за да забранят появилите се методи за “ремапване” на Bixby бутона…

Тази година Bixby нито е акцент, нито си има специален бутон

Странно е, че корейците не отделиха никакво време за Bixby гласовия асистент при представянето на Galaxy Note 10. Нещо повече, вече няма и самостоятелен Bixby бутон. Гласовият асистент все още е наличен и си работи – просто вече не е приоритет. Или поне така изглежда.

Не пропускай:  Galaxy Note 20 серията, няма да има 100x Space Zoom

Power бутонът е преместен на лявата странична рамка, там където беше Bixby бутона. Той изпълнява две функции – “изключване на екрана” и Bixby. Кратко натискане на Power бутона изключва дисплея, а натискане със задържане – активира Bixby. Разбира се, Bixby може да бъде активиран и гласово – с командата “Hey Bixby”.

А ако се чудите къде се намира Power Off (изключване) на Galaxy Note 10, може да се направи по два начина:

  • на лентата с известията, има бутон за изключване
  • задържане на Power и Volume down бутоните