BlackBerry 10 ще стартира с над 70 000 приложения

    Мъглата около RIM, бавно но сигурно започва да се разсейва и очакванията и надеждите ни за една нова и готина операционна система, стават все по-големи. Доскоро, ситуацията в която бяха изпаднали въобще не обещаваше подобни резултати. Някои от инвеститорите в компанията, бяха заявили, че компанията никога няма да върне славата, която някога е имала.

    Въпреки тези негативни изказвания, както и не малкото финансови удари, които понесе, изглежда, че RIM ще ощастливи своите 80 000 000 абоната и заедно ще се впуснат в събитието, което най-вероятно, ще бъде най-обсъжданото в света на мобилните технологии за 2013-та година. Събитието ще се излъчва едновременно на 6 места по света на 30 януари 2013 година, и RIM официално ще представят тяхната нова “мобилна платформа” BlackBerry 10 и дългоочакваните, BlackBerry 10 устройства.

    В интересно интервю на „Форбс” с Франк Булбен, той отбелязва, че е заинтригуван да се присъедини към компанията като част от “най-великото завръщане в историята на мобилните технологии”. Що се отнася до маркетинг стратегията за BlackBerry 10, тя ще стартира с известни личности, които лесно ще разпространят новостите. Със сигурност ще сме свидетели на мащабна BlackBerry рекламна кампания, както и кампании в различните социални мрежи като Facebook, Twitter и YouTube.

    Франк Булбен, отбелязва също, че част от пътя към успеха за BlackBerry 10 е да образова обществеността по въпроса на какво е способно новото BlackBerry 10 устройство. За да успее и да бъде конкурентна новата BlackBerry 10 операционна система, е отделено специално внимание и на приложенията за нея. RIM вече демонстрираха Facebook, Twitter, LinkedIn и Foursquare в няколко ревюта, но до момента не се беше споменало, че всъщност ще ни очакват хиляди приложения и то още при първата среща с новата операционна система.

    Булбен заявява още, че имат най-добрият браузър в този клас мобилни устройства, фантастични мултимедийни способности и при появата на пазара, ще имат повече от 70 000 приложения.

    Това звучи наистина много обещаващо за една добра и функционална операционна система. Остават шест седмици до „Голямото завръщане”. Очакваме събитието с интерес.