BlackBerry 10 може да се окаже топ устройство за браузване

    BlackBerry телефоните винаги са страдали от липсата на добър браузър. С BlackBerry 10 изглежда, че нещата ще се променят.

    Колегите от GadgetMasters са направили няколко видеа, сравняващи браузъра на BlackBerry 10 Dev Alpha B с тези на iPhone 5, HTC Windows Phone 8X и Galaxy S III. Резултатите са доста впечатляващи и биха зарадвали всеки фен на марката.

    Любопитен е фактът, че при сравнението на BlackBerry 10 Dev Alpha B с iPhone 5, колегите съобщават, че не са разполагали с microSIM картa, която да сложат на BlackBerry 10 Alpha B. Поради тази причина, не са успели да свържат двете устройства директно към мрежата на мобилния оператор. Не са успели да свържат и двете устройства към една и съща WiFi мрежа, защото iPhone 5 просто не е успял да се свърже, вероятно поради бъг в iOS6 (наскоро от Apple пуснаха ъпдейт за iOS, който оправя бъг с WiFi свързаността в iOS 6). В крайна сметка са използвали BlackBeery 9900 за да направят WiFi hotspot към BlackBerry 10 Alpha B устройството, а iPhone 5 са свързали директно към мобилния оператор. И двете устройства са свързани към един и същ оператор. Очаква се, при BlackBerry 10 Dev Alpha да има леко забавяне, заради това, че BB10 минава през още една допълнителна стъпка при получаването на мобилната data (BB 9900), но с изненада ще видите на видеото, че се представя точно толкова добре, колкото и iPhone 5. Според колегите дори побеждава във видеото. Преценете сами.

    BlackBerry 10 Alpha B се представя изумително добре. Сравнен е и с HTC Windows Phone 8X и Samsung Galaxy S III. Разултатите при всички тестове са страхотни. Имайте предвид и, че Blackberry 10 Dev Alpha устройството не е с последната версия на операционната система. Какво ли ще стане при излизането му на пазара?

    Напоследък много се говори за BlackBerry 10. Ще успеят ли RIM да се завърнат триумфално като топ производител на смартфон пазара? Да се надяваме 🙂

    thegadgetmasters