Джон Чен: BBM може и да бъде продаден. Просто не е сега момента

    Изпълнителният директор на BlackBerry е споделил в скорошно интервю, че е готов да продаде BBM, ако предложената цена е задоволителна. Това се случва след сделката по покупката на WhatsApp от Facebook, където сметките показват, че компанията на Марк Цюкърбърг плаща по 42 долара за потребител на WhatsApp.

    Джон Чен добавя още, че трябва да се обмисли сериозно всяка възможност, която да помогне на акционерите на компанията. Въпреки това, BBM не е разработен достатъчно, за да може евентуалната му продажба да се окаже най-доброто финансово решение.

    WhatsApp има доста повече потребители – около 450 млн. срещу 85 млн. на BBM (всъщност с последните активации, може и да са около 100 млн). Предимството на услугата на BlackBerry обаче, винаги си остава защитата на комуникацията. Компанията представи нова BBM Protected система на MWC 2014, която да повиши още повече сигурността.

    Междувременно, BBM ще се появи за Windows Phone това лято, а BlackBerry представиха два нови смартфонаZ3 и Q20. Вижте всичко за BBM от нашето “BlackBerry Messenger Видео ревю“, както и за новостите в BBM 2.0.