BlackBerry Colt е първият смартфон с новата операционна система на RIM, BBX

    Миналата седмица RIM официално представи BBX. Това е новата операционна система, която ще бъде използвана в бъдещите смартфони на RIM. BBX платформата е наследник на BlackBerry платформата, която до сега беше използвана в смартфоните на RIM, и QNX платформата, използвана от BlackBerry PlayBook. RIM не е обявил кога ще видим BBX платформата в устройства на пазара. През лятото се появиха слухове, че първите устройства, използващи новата платформа, ще се появят през първото тримесечие на 2012 година.

    Появи се снимка и някои характеристики на първия телефон, който ще бъде с новата BBX платформа. Вероятно ще има някои разлики между устройството на снимката и устройството, което ще излезе на пазара, но се предполага, че разликите няма да бъдат твърде големи.
    При първоначалните тестове на BlackBerry Colt е използван едноядрен 1.2 GHz процесор, но вероятно крайното устройство ще има двуядрен процесор. Телефонът ще има 4-инчов или малко по-голям сензорен екран с резолюция над 900 пиксела. Ще има две камери – отпред и на гърба. Телефонът се очаква да бъде по-тънък от Bold 9900 и 9930, няма да има хардуерни бутони, батерията му ще бъде подобна на батерията на BlackBerry PlayBook. Очаква се телефонът да излезе на пазара в средата на 2012 година.

    Напомняме, че за момента всичко това са само слухове. Не можем да кажем доколко тези слухове се разминават с действителността.