BlackBerry купуват Good Technology за 425 милиона щатски долара

BlackBerry придобиха компанията Good Technology, която ще им донесе “сигурни приложения” и “контейнери, които ще защитят неприкосновеността на личния живот на потребителя”. Новата колекция от технологии на BlackBerry ще им помогне в предлагането на междуплатформени EMM решения за потребителите в целия свят. Тук става въпрос за всякакви операционни система, включително iOS, Android и Windows Phone.

BlackBerry вече имат пакет от инструменти за това, но придобиването на Good, запушва слабите им места. Освен това, Good Technology притежават сертификати, които BlackBerry не притежават и покупката им е единственият начин да се “подсигурят” Android и iOS.

От BlackBerry ще интегрират технологията на Good в Enterprise портфолиото си. Ще работят, за да осигурят “безпроблемна интеграция на възможности” между приложения, като BBM, WatchDox и GoodWork.

Christy Wyatt, CEO на Good, казва:

“Нашите доверени решения ще помогнат на BlackBerry, да ускорят своята IoT (Internet of Things) платформа за управление на крайните точки зад мобилните устройства”

Good работят с multi-OS управление за бизнеса и имат “64% от активации от iOS устройства и обширна Android и Windows Phone клиентска база”. Компанията в момента обслужва повече от 6200 организации използващи устройства на работното място. Те предполагат, че пакетът от организации включва “повече от половината от Fortune 100 класацията, всички банки, космически и отбранителни предприятия от Fortune 100, както и лидерите в сферата на здравеопазването, производството и търговията на дребно”.

Покупката на Good е необичайно голям разход за BlackBerry. Ще Ви припомним, че канадците купиха QNX за “едва 200 милиона долара” и над двойно по-голямата сума за придобиването на Good Technology няма как да не направи впечатление. Може да се счита, че бъдещето на компанията по-скоро е с фокус към софтуера за различни платформи, отколкото към производството на собствени мобилни устройства.