Новите неща в BlackBerry Messenger (BBM) v6.1 Beta

    BlackBerry Messenger v6.1 Beta излезе в BlackBerry Beta Zone. Ето новите неща:

    Анимирани аватари – Потребителите вече могат да избират анимирани аватари за своя BBM профил. Анимациите се активират, когато скролирате над аватара. В Beta версията на BBM v6.1 са сложени само няколко примерни аватара, като в официалната версия на приложението се очаква да бъдат добавени много повече. Можете да видите анимираните аватари, когато сменяте картинката на акаунта в папка Avatars. Анимираните аватари се поддържат от BlackBerry OS 5.0 и по-нова версия.

    12 нови емотикона – добавени са 12 забавни емотикона, които позволяват на потребителите да изразяват допълнителни неща. Новите емотикони са в резултат на конкретни желания от потребители.

    Увеличен е броят на символите в личните съобщения – Личните съобщения вече трябва да съдържат до 160 символа, което е над два пъти повече от преди.

    Задаване на цвят на чат прозорците за всеки потребител – Вече можете да изберете какъв цвят да бъде прозорецът, в който се появяват съобщенията от конкретен потребител. Можете да избирате от 10 различни цвята. За да изберете цвят, трябва да отворите профилът на ваш приятел от BBM и да изберете желания цвят. Тази опция може да ви помогне да организирате разговорите, които провеждате. Можете, например, да изберете син цвят за вашите колеги, зелен за членовете на вашето семейство, розов за приятелите, жълт за колегите от университета, …

    Интеграция на камера и снимки – можете да направите снимка с камерата и да я покажете веднага. От Camera приложението на своя BlackBerry смартфон можете да изберете опцията Set as BBM Display Picture, като така ще смените своя аватар.