BlackBerry PlayBook ще излезе на пазара на 19 април, с цена 499$

    Вече има конкретна информация за дългоочаквания първи таблет от RIM – BlackBerry PlayBook. 16 гигабайтовия вариант ще се предлага на цена от 499$, 32 GB – 599$, 64 GB – 699$. Таблетът ще се появи на 19 април в Best Buy и Future Shop. Това е доста по-късно от мартенското излизане на устройството, което RIM предвиждаше. Потребителите от САЩ и Канада вече могат да правят предварителни поръчки за таблета.

    BlackBerry PlayBook има 7” тъч екран с резолюция 1024х600 пиксела, 3 MP камера, разположена в предната част на устройството, 5 MP камера на гърба (и двете камери могат да заснемат HD видео), двуядрен 1GHz процесор, 1GB RAM, нова мобилна операционна система, базирана на QNX Neutrino. Операционната система има мултитаскинг поддръжка, мултимедийни възможности и се отличава с невероятна стабилност. Таблетът поддържа WiFi, GPS, 3G (чрез Bluetooth tethering).

    RIM показва PlayBook през последните шест месеца като се опитва да заинтересува повече потребители към своето устройство. Изглежда, че в скоро време потребителите, които желаят да притежават таблета, ще имат тази възможност.

    Потребителите, които искат PlayBook таблет с поддръжка на 3G ще трябва да изчакат още около два месеца.

    Цената на таблета се доближава до цената на WiFi варианта на iPad 2. Това може да се окаже доста опасно за RIM. Много от потребителите може да не пожелаят да платят същата сума за устройство с по-малък екран и значително по-малко приложения.

    Източник: www.intomobile.com