BlackBerry представиха KEY2 с познатия дизайн от KEYOne и две камери на гърба

TCL официално представиха BlackBerry KEY2, наследник на миналогодишния BlackBerry KEYOne. По традиция, говорим за смартфон в средния клас е емблематичната, хардуерна QWERTY клавиатура на канадците, но този път тя е още по-добра. Според официалното видео на BlackBerry Mobile, бутоните на клавиатурата са с 20% по-големи (разбирайте и още по-удобни).

Вицепрезидентът на TCL, Alain Lejeune, заяви че целта на компанията е да “обхване всички емблематични за BlackBerry характеристики и да ги комбинира с нововъведения”. И очевидно го правят – смартфоните на BlackBerry с Android, започват все повече да приличат на оригиналните BlackBerry устройства от близкото минало.

Колкото до характеристиките на BlackBerry KEY2, говорим за 4.5 инчов FHD LCD дисплея със съотношение на страните 3:2 (също както при KEYOne), хардуерна QWERTY клавиатура на която бутонът “интервал” е с вграден сензор за пръстови отпечатъци, по-нов и по-мощен Snapdragon 660 чипсет, прекрасните 6GB RAM, 64GB или 128GB вградена памет, двойна камера на гърба (12MPx, F/1.8, PDAF + 12MPx, F/2.6, PDAF) и 8MPx селфи камера. Любопитен момент е, че основната 12MPx, F/1.8 камера в KEY2 е същата като при Pixel 2 смартфоните на Google, което би трябвало да гарантира страхотни снимки при всякакви условия.

Акцент и новост в BlackBerry KEY2 е новият “SPEED” бутон на клавиатурата. Намира се вдясно от бутона интервал и изпълнява доста важна и полезна функция. С негова помощ, можете да създавате преки пътища (шорткъти), за бързо стартиране на различни приложения. Мап-вате например бутон “i” към инстаграм приложението и за да го отворите – просто натискате “SPEED” + “i” бутоните. Лесно е и е бързо. Това е целта на BlackBerry – да предоставят бърз и удобен достъп, за по-пълноценна работа със смартфона.

По традиция, цялата хардуерна клавиатура на KEY2, може да се използва като тракпад. Удобно е при скролиране в уебсайтове, разгръщане на страницим маркиране на текст и други.

BlackBerry KEY2 ще се предлага в два цвята – сив и черен. Цената за 6GB RAM / 64GB памет версията е 649 щатски долара.