BlackBerry показват Priv. Carphone Warehouse пък, вече приемат предварителни поръчки за модела

BlackBerry са един от доскорошните гиганти в мобилната индустрия, но никак не им е лесно през последните няколко години. Канадската компания буквално “крета” при продажбите на новите си BlackBerry 10 устройства, като проблемът в тях е единствено липсата на приложения. Самата операционна система е повече от страхотна (можете да се запознаете с ревютата ни на BlackBerry Leap, BlackBerry Passport и BlackBerry Z30).

Сега, в опит да съживят продажбите си, BlackBerry залагат на богата екосистема от приложения в Android и новият BlackBerry Priv излиза на пазара с Android 5.1 Lollipop операционна система.

Основният бизнес на BlackBerry се крепи на идеите за “сигурност” и “неприкосновеност на личния живот”, и логично това е акцентът в BlackBerry Priv. Компанията се опитва да гарантира сигурността в Priv, въпреки, че това може да се окаже доста трудна задача, предвид, че нямат пълен контрол над системата.

Сега, BlackBerry пуснаха официално видео (видео 1), с което рекламират новия Priv. В същото време, Carphone Warehouse освен, че го показват (видео 2), вече и приемат предварителни поръчки за него. Само за информация, цената в Обединеното Кралство е 579.99 паунда, което при днешния курс е около 790 евро. Чудно! Остава да съберат 5 милиона потребители (таргетът им за 2016 година), които да държат на сигурността и да платят въпросната сума. ОК, може и само 2 милиона, а осталите 3 милиона, да са в други устройства.