BlackBerry Priv вече с официална цена. Тежко на феновете…

В случай, че се надявате BlackBerry Priv да е евтин и това да подпомогне продажбите на компанията – “цъ”. Положението е точно обратното и Priv струва повече от Passport.

BlackBerry Priv е с официална цена от 749 долара в Щатите, 949 канадски долара в Канада. На практика, това е най-скъпото “бери” до момента. Логично, цената му в Европа би трябвало да е около 750 евро.

BlackBerry определено не са в цветущо положение на тема пазарен дял, търсят начини да се задържат на смартфон пазара, но явно не разчитат на ниски цени и печалба от продадените количества. Priv е скъп. По-скъп от редица флагмени на други реномирани производители. Всъщност, цената му в Щатите е точно колкото тази на iPhone 6s. Дали е разумно – потребителите ще решат. С подобна ценова политика обаче, нашата прогноза е за едно доста мрачно бъдеще за канадците.

Ще Ви припомним накратко основните акценти в BlackBerry Priv:

  • 5.4 инчов AMOLED дисплей
  • Snapdragon 808, 64 битов, шестядрен
  • 3GB RAM
  • 3410mAh батерия

Предварителните поръчки за модела ще стартират на 16 ноември. Надяваме, се колегите BlackBerry да коригират цената, защото с подобно ценообразуване, едва ли ще постигнат успех.. А би било жалко, BlackBerry Priv да е последният смартфон на компанията.

чрез CrackBerry