BlackBerry тестват Exynos 7420 чипсета на Samsung

BlackBerry имат под 1 процент пазарен дял за третото тримесечие на 2015 година. Очевидно продажбите не вървят добре и дори по-слабо представящите OEM производители на Android мсартфони – продават повече. Ето защо Чен и компания решиха да се впуснат с приключението наречено BlackBerry с Android.

BlackBerry Priv е първият смартфон на канадците с Android и докато все още не е съвсем ядно, дали компанията се движи в правилната посока, в мрежата изтекоха слухове за второ BlackBerry с Android – BlackBerry Vienna.

Сега в GeekBench са се появили тестове на смартфон с номенклатурен номер BlackBerry STV100-1, което използва Exynos 7 Octa 7420 чипсета на Samsung. Ще Ви припомни, че същият чипсет захранва съвременните смартфони на корейците и флагменски. Това означава, че BlackBerry подготвят нов смартфон от висок клас.

Виж още:  Samsung Galaxy Ring, Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra идват с още повече интелигентни възможности за грижа за здравето

Според картинката, BlackBerry STV100-1 ще има Exynos 7420, клокнат на 2.1GHz на ядро, 3GB RAM, 5,1 инчов QHD дисплей, 32GB вградена памет, 16MPx основна и 5MPx предна камери и ще бъде с Android 5.1.1 Lollipop версия на операционната система.

В случай, че информацията се окаже достоверна, може да видим смартфон от BlackBerry с хардуер, много подобен с този на Galaxy S6. Възможно ли е това да е BlackBerry Vienna? Как мислите Вие?