Джон Чен говори за възстановяване на сексапила в BlackBerry

От както Джон Чен пое управлението на BlackBerry, няма как да се отрече, че компанията върви напред. За съжаление по-бавно, от колкото нарастването на смартфон потребителите и в крайна сметка, канадците губят пазарен дял.

Вероятно за да се справят с този проблем, BlackBerry се обърнаха към Android операционната система и съвсем скоро ще представят първия си Android смартфон – BlackBerry Venice. Същия, който вече сме виждали на снимки и видео.

“Мисля, че най-важното е да се уверим, че клиентът се чувства сигурен. Зная, че често използваме думата сигурност, но е наложително за да се чувства той комфортно и да продължи бизнеса си с нас. Мисля, че това е фундаментално за всеки бизнес, независимо дали се справя добре или не достатъчно. Особено вярно е, ако не се справя добре…” казва Джон Чен

Няма как потребителите и фенове на BlackBerry, да не оценят истиността в думите на Чен, често казани по доста различен и забавен начин

“Много потребители си купуват устройства от друга полодова компания (опитвам се да не правя безплатна реклама на конкурентите ни). Ние загубихме това “секси усещане”, така че въпросът е “Как да си го върнем?””

Вижте видеото по-горе. Винаги има какво да се научи от големите имена в бизнеса.

Колкото до BlackBerry Venice, той ще има Snapdragon 808 чипсет, 3GB RAM, слот за microSD карта и чувствителна на допир хардуерна клавиатура. Огромно предимство ще са огромният брой приложения за Android, както и BlackBerry Suite пакета на канадците. Стискаме палци на BlackBerry да намерят правилния път и да върнат “сексапила” в смартфоните си.