Зачестиха лийковете на BlackBerry Venice с Android

От няколко месеца се говори услилено за новия BlackBerry Venice с Android операционна система. Доказателствата за съществуването му винаги са били “мъгляви”, но сега това вече е минало.

Според детайли, предоставени от @evleaks, BlackBerry Venice ще работи с Android Lollipop и ще се предлага във всички големи оператори в САЩ от месец ноември. Според други източници, това ще стане на 16 ноември.

Новите рендъри на Venice показват някои доста интересни подробности. Ясно се вижда например, наличието на Google Play Store, който към момента не е достъпен от BlackBerry 10 операционната система (поне не законно).

Забелязва се и наличието на прословутия BlackBerry Hub, обединяващ всички известия в BlackBerry 10 смартфоните на компанията. Всъщност, това е очаквана добра новина, имайки предвид обещанието на канадците да донесат техния BlackBerry Experience Suite (пакет с приложения), до смартфоните с Android, iOS и Windows Phone (скоро Windows 10 Mobile).

Има и слухове, според които BlackBerry ще предложат две версии на BlackBerry Venice – една с Android и една с BlackBerry 10 операционна система.

В случай, че BlackBerry пуснат Venice с Android, това определено ще бъде едно изключително интересно устройство. Комбото с BB10, най-малкото ще покаже верния път на кандаците и може да им покаже правилната стъпка към успеха. Според някои, BlackBerry ще разкрият детайли за IFA 2015 в Берлин и ако това се случи – бъдете сигурни, че ще Ви уведомим.