Нови снимки на BlackBerry Venice разкриват част от интерфейса му

За никого не е тайна, че BlackBerry разработват свой собствен Android смартфон. В мрежата вече изтекоха снимки на слайдъра BlackBerry Venice и бракът между BlackBerry и Google, започва да изглежда все по-привлекателен.

Най-интересното във Venice е операционната система. Смартфонът ще може да работи както с BlackBerry 10, така и с Android, като потребителите ще избират коя от двете да използват при първоначалното включване на устройството.

На снимките по-долу, виждате BlackBerry Venice с Android операционна система. Интерефейсът прилича доста на “stock” Android, но има и добавени “есктри” от BlackBerry. Пример за това е, че ще има добавяне на шорткъти на клавиатурата. Ще има и жестове за бърз достъп при слайд от Home бутона на горе (снимките долу).

Източникът на снимките е съобщава и за интересна boot картинка при стартирането на телефона – дроидче със щит. Вероятно това е начинът, Джон Чен и BlackBerry да кажат, че Android вече е защитен.

Има снимки на менюто с приложения, уиджетите, бързи връзки за създаване на нов мейл, ново календарно събитие, BBM, съобщение и други. Не е изненада, че BlackBerry се фокусират към продуктивността и феновете на компанията със сигурност ще бъдат впечатлени. Въпросът е дали ще впечатлят Android потребителите…

Според слуховете до момента, BlackBerry Venice ще има 5.4 инчов дисплей, Snapdragon 808 чипсет (@1.8GHz), 3GB RAM и 18MPx основна камера. Очакваме го с огромно нетърпение някъде през месец ноември.

AndroidAuthority