Снимки на BlackBerry X10 (N-series)

    Наближава представянето на BlackBerry 10 операционната система. От RIM, на 30 януари, ще покажат и изцяло тъч версията на новите си модели смартфони с името BlackBerry Z10.

    В мрежата се появиха и снимки на QWERTY смартфона им, представител на N-series. Устройството ще се казва BlackBerry X10.

    От снимките се виждат и промените в QWERTY смартфона на RIM в сравнение с преднишните версии на Bold серията.

    Както се вижда, вече няма хардуерни бутони между клавиатурата и екрана. Вместо това, самият интерфейс предлага подобна функционалност. Клавиатурата вече няма специфичната “дъга” от предходните модели. Това вероятно е направено, за да изглежда самото устройство по-красиво – екранът и клавиатурата са доста близо и една извивка на клавиатурата би оставила доста празно място между двете.

    Интересен детайл е и броят на иконите на екрана при BlackBerry X10. Те са общо 8 на един екран (два реда по 4). За сравнение при Bold 9900, те са 6 на един ред. На снимката още ще забележите и многото точки, които представляват броя на екраните. Ние отброихме 10 такива, което ще рече 10 екрана с приложения или общо 80 приложения. Има коментари на потребители в CrackBerry, които не са очаровани от големите икони в интерфейса на X10 и съответно големият брой екрани.

    Снимките са неофициални, не е ясно дали финалният вариант на телефона ще изглежда така.

    Източник N4bb чрез CrackBerry