Булсатком с лиценз за четвърти GSM оператор в България

    Булсатком получи лиценз за четвърти GSM оператор от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). От компанията смятат да стартират услугите за клиентите си още тази година.

    Максим Заяков, изпълнителен директор на компанията, споделя, че Булсатком няма да се стреми към голям пазарен дял, а да предлага пакетни услуги. След получаването на лиценза, той допълва:

    “Ние сме българска компания, която се занимава с иновации. Не разполагаме с лесни пари – разчитаме на клиентите си и на услугите, които вече сме изградили, на тяхната преценка доколко са достъпни, както и на банково финансиране”.

    “Благодарение на работата на екипа ни и с подкрепата на нашите лоялни клиенти през последните 8 години успяхме да работим, без да увеличим цената на базовата си услуга. Считаме, че в областта на технологиите това е възможно, стига всички участници да имат социално отговорна фирмена политика, при която водещи са потребностите на клиентите, а не бързите печалби, които се превеждат в чужбина. Изграждането на новата мрежа е естествено продължение на стремежа ни да предоставим на нашите клиенти широкоспектърен пакет от услуги в областта на телекомуникациите на балансирана и достъпна цена”

    Доста неща се случиха около Булсатком през последните 2 седмици. От Би Ти Ви Медиа Груп спряха да излъчват каналите си към сателитния оператор. Според последна информация, ТВ7 и Супер7 също ще спрат да бъдат излъчвани към потребителите на Булсатком.

    Спорът за цените за разпространяване на каналите на телевизионните оператори, съвпада по време с получаването на лиценз на Булсатком за четвърти GSM оператор.

    Дневник