Cyanogen се сближи с Microsoft. Идват Skype, Bing, Office, Outlook и други

Cyanogen и Microsoft официално обявиха, че като част от “стратегическо партньорство”, CyanogenOS устройствата ще имат предварително инсталирани с топ приложенията на Microsoft.

Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook и Microsoft Office са някои от приложенията, които ще бъдат предварително инсталирани на всички устройства с CyanogenOS, още от тази година.

Помните ли времето, когато плащахме пари за Office приложения? Очевидно, времената се менят, компаниите се надпреварват за любовта на потребителите и предлагат уникално мощни инструменти за създаване и редактиране на файлове, облачни услуги, месинджъри и други…

Microsoft са обещали и, че ще направят “нативна интеграция” за приложенията си с фърмуера на Cyanogen, но не са уточнили точно какво ще включва. Надяваме се, да е повече от това да вградят OneDrive и OneNote във файловия мениджър.

Още преди три месеца, Кирт макМастър, CEO на Cyanogen, обяви намеренията си, да отнеме Android от Google. Сега, с приложенията на Microsoft, CyanogenOS отива крачка напред с вградени мейл приложение, офис пакет, Skype и дори облачна услуга. Звучи все по-добре и шансовете им срещу Google се увеличават. На практика, остават карти с навигация и маркет с много приложения и голяма част от потребителите ще могат без проблем да използват Android с Cyanogen, вместо с Google.

Microsoft от своя страна, напъват с всички сили да популяризират мобилните си приложения и услуги. Наскоро, компанията направи отстъпки при лецензиране на патенти на OEM производителите на Android устройства. Имаше слухове, че са инвестирали в Cyanogen, но в крайна сметка се оказа, че не участват във финансирането.

Така или иначе, не става ясно какво са предложили Microsoft на Cyanogen, но ще следим темата и рано или късно ще разберем…