Dailymotion и Huawei Video в стратегическо партньорство

Huawei, които реално пострадаха най-много от напрежението между САЩ и Китай, не могат да предлагат продуктите и услугите на Google в смартфоните си. Опитвайки се, да се справят с огромния проблем, китайците са подписали важно споразумение с услугата за споделяне на видеа Dailymotion (чрез dailymotion).

Huawei Video платформата, предлага на потребителите различно, развлекателно съдържание, включително филми и сериали. Huawei и Dailymotion са сключили стратегическо партньорство, за разработването на въпросната платформа. Благодарение на него, Huawei Video, ще има интегрирани видео процесинг технология и технология по възпроизвеждане на видеа от Dailymotion. Заради използването на API-тата на Dailymotion пък, съдържанието на последните, ще бъде налично и във видео платформата на Huawei.

Сътрудничеството между Huawei и Dailymotion не би трябвало да е изненада. Китайския бранд разработи собствени HMS (Huawei Mobile Services), като алтернатива на GMS (Google Mobile Services) и сключва ключови партньорства, целящи да заместят всяка услуга или приложение на Google. В този конкретен случай, Dailymotion помагат на Huawei, да може да се изправи срещу YouTube.

Не пропускай:  Huawei P40 Pro. Смартфонът. Част 1

Друг пример е обявяването наскоро на Petal Search търсачката от Huawei. Предвид, че не могат да използват услугите на Google, Huawei разработват алтернативи. Petal Search може не само да “търси” по зададени критерии, тя може да предоставя новини, да показва времето, да свири музика, да прави резервации за хотели и други. Petal Search вече е достъпна за изтегляне от AppGallery пазара за приложения на Huawei и може да бъде инсталирана от всички устройства под бранда на Huawei и Honor.