Dash Charging на OnePlus срещу Adaptive Charging на Samsung

Писали сме, че OnePlus 3 има опция за бързо зареждане, наречена от компанията Dash Charging. Във видео в YouTube канала си, компанията изтъква превъзходството на своя флагман при бързо зареждане, пред изключително успешния Galaxy S7 на Samsung. И предвид, че работим в проценти, важно е да се отбележи, че и двата смартфона са с по 3000 mAh батерии.

Galaxy S7 на Samsung идва с Adaptive Charging технология на Samsung и според някои, това е дори акцент при продажбата му. Видеото сравняващо бързото зареждане на Galaxy S7 обаче показва, че то отстъпва на Dash Charging на OnePlus.

Първата демонстрация показва, че OnePlus 3 достига до 64% заряд на батерията за 30 минути, докато за същото време Galaxy S7 е зареден само наполовина (50%). Разликата не е чак толкова впечатляваща, но я има…

Не пропускай:  [PR] Samsung добави Galaxy A21s към Galaxy A серията си

Втората демонстрация обаче, не оставя никакъв шанс на Samsung Galaxy S7, на тема “бързо зареждане”. Тестът е за зареждане на смартфоните с включeни дисплеи и OnePlus 3 зарежда почти толкова бързо, колкото и с изключен дисплей, докато Galaxy S7 сериозно изостава. Резултатът е почти тройно по-бързо зареждане с Dash Charging на OnePlus при включен дисплей, спрямо Adaptive Charging на Samsung. Вижте видеото по-горе.