До две или три години, китайските производители на OLED дисплеи, ще настигнат Samsung и LG

Южнокорейските компании Samsung и LG владеят пазара на дисплеи. Това обаче е на път да се промени. След години работа в областта, китайските компании започват да застигат корейците и към момента BOE е най-големият производител на LCD дисплеи в света. Следващата цел на китайците е да завладеят пазара на OLED дисплеите, като таргетът е това да стане до две или три години.

OLED дисплеите стават все по-популярни сред смартфоните. Водещите играчи на пазара са Samsung и LG, като през последните години – Samsung почти монополизираха пазара. В края на 2019 година, Samsung са имали 88.1% пазарен дял при OLED панелите за смартфони. Пазарният дял на китайските компании като BOE, Huaxing Optoelectronics, Visionox, Tianma и Huiguang Optoelectronics е бил общо едноцифрено число в проценти.

Виж още:  [PR] Теленор предлага великденска селекция смартфони с до 200 лв. отстъпка

Сега, ситуацията е друга. През последните 2-3 години, китайците започват да изграждат производствени линии за OLED дисплеи. Според данните, в момента има над 10 различни производтвени линии за OLED дисплеи от шесто поколение. След още 2-3 години, се очаква, китайските компании произвеждащи гъвкави OLED дисплеи, да настигнат Южна Корея.