Elite X3 изобщо не се продава. HP обаче – вдигат цената

facepalm

HP определено играят на мобилния пазар по свои собствени правила. Не коментираме, дали са правилни или логични – това преценете Вие… Ето за какво става въпрос.

Windows 10 платформата на Microsoft е с изключително малък пазарен дял. Напълно естествено е, че всички смартфони с нея са неуспешен опит за производителите. Иначе казано – провал. А щом става въпрос за HP Elite X3 – говорим за провал, дори по стандартите за Windows смартфоните… (не, че смартфонът е лош, просто излезе на доста висока цена преди около година)

HP обаче, като един истински нестандартен игра в мобилната сфера, явно имат идея как да решат проблема. Компанията е променила цената на HP Elite X3. Новата цена обаче, вместо да е по-ниска, е – по-висока.

HP са пуснали Elite X3 в Обединеното Кралство на цена от 673 паунда в комплект с Desk Dock (старата цена е била 549 паунда). Разбираме, че док-станцията е от голямо значение за използване на пълната функционалност на модела, но все пак – увеличение със 120 паунда? За модел на година? Определено най-странното решение, на което сме попадали…

А може да има и друго обяснение.. Ако има 5 човека в Обединеното Кралство, които адски много държат да имат точно Elite X3 -> то тогава, това би било добър бизнес модел. Вие как мислите?