Ето какъв би могъл да изглежда Galaxy Fold Lite

От известно време, в мрежата се говори за нов и по-евтин сгъваем Galaxy Fold смартфон от Samsung. Според слуховете, въпросният Galaxy Fold Lite, ще има по-малък външен дисплей, което ще се отрази и на цената му.

Сега, LetsGoDigital са попаднали на патентни изображения за нов Galaxy Fold смартфон на корейците (Galaxy Fold Lite или Galaxy Fold 2). Нещо повече, по изображенията, те са нарисували как би могъл да изглежда самия смартфон.

Според патента, въпросният Galaxy Fold ще получи продълговат, външен дисплей, на който ще се показват известията. В описанието на патента се посочва, че телефонът ще бъде водоустойчив в областта на сгъвката (шарнира), но не се посочва конкретен рейтинг за защита.

Основната камера на Galaxy Fold Lite (Fold 2) ще включва три сензора, като единият от тях ще е перископски, вероятно като този в Galaxy S20 Ultra. Предната камера също ще бъде с повече сензори.

Очаква се, анонсът да бъде през месец август, по време на специалното Unpacked събитие по представянето на Galaxy Note 20 серията на Samsung.

Информацията се допълва от туит, според който Galaxy Fold Lite ще се предлага на цена от около 1100 щатски долара.