Европейския и Корейския варианти на Galaxy S III с четириядрени процесори, американския – не

    Изпълнителен директор на Samsung е споделил пред The Korean Times, че вариантът на Samsung Galaxy S III, който ще излезе на пазара в САЩ, може да няма четириядрен процесор. Вариантите на този телефон, който ще излязат на различните пазари, ще имат различни процесори.

    Вариантът на Galaxy S III, който ще излезе на европейския пазар, ще бъде с четириядрен Exynos процесор от Samsung, а американския вариант ще бъде с процесор от Qualcomm. Корейския вариант на телефона ще бъде с четириядрен процесор на Samsung, и ще включва LTE и 3G модули.

    Не е ясно защо от Samsung са решили да сложат четириядрен Exynos процесор в телефона, който ще излезе на пазарите в Европа и Корея, но не и в американския вариант.

    Очакваме Samsung да представи официално европейския вариант на Galaxy S III на 3 май. Вариантите на телефона, които ще се предлагат от различните американски мобилни оператори, ще бъдат представени по-късно.

    За Galaxy S III знаем, че ще има 4.7“ 720p AMOLED екран, четириядрен 1.4GHz процесор, 1GB RAM и 8MP или 12MP камера. Говори се, че тялото на телефона ще бъде изработено от керамика, вместо пластмасово, каквото беше при предните две версии на модела.

    slashgear