Express Cards with power reserve функцията, позволява да използвате NFC в новите iPhone-и, дори когато са с изтощена батерия

iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr са с по-добър живот на батерията от предшествениците си. Изглежда обаче, че Apple са се справили още по-добре, но са ограничили умишлено живота на батерията в новите ябълки, за да предотвратят някои нежелани ситуации…

NFC в iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr може да се използва за разплащания и отключване на входната врата на дома или офиса например. В забързания живот на потребителите обаче, често се случва смартфонът да остане без батерия. В подобни случаи, ако не можете да направите елементарно разплащане на сметка или да отворите дома си – използването на смартфон за тези екстри е най-малкото ненадеждно. Apple са опитали да решат именно този проблем.

Express Cards with power reserve функцията позволява използването на NFC чипа при извършването на транзакции и отключване на дома, дори когато смартфонът е с “докрай” изтощена батерия. Явно батерията никога не се изтощава “до дъно” и Apple запазват определено количество, което би спасило ситуацията.

Не пропускай:  Oppo изпреварват Apple по продажби за Q2 на 2019 година

Принципът на работа е лесен и естествен. В случай, че смартфонът се изключи заради слаба батерия, натискайки бутона за включване, ще се появи иконата за слаба батерия и текст, който показва, че можете да използвате Express Cards. NFC контролерът работи както обикновено, просто потребителите няма да “видят” известия. Вместо това ще получат обратна връзка чрез лека вибрация.

В случай, че смартфоните бъдат умишлено изключени (не изтощена батерия), Express Cards with power reserve функцията няма да работи.

На пръв поглед, това е дребна екстра, нали? Така изглежда… Факт е обаче, че вече смартфоните са много повече от “просто телефони” и поемат все по-отговорни ангажименти. Подобна екстра трябва да съществува и то във всеки смартфон.

чрез BGR