Facebook Chat Heads за всички с инсталиран FB Messenger

  Днес е 12ти април – датата, която всички чакахме със затаен дъх. Причината е дебюта на Facebook Home за поддържаните към момента устройства – HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S3, Galaxy S4 и Note 2.

  И докато чакаме ъпдейта за горепосочените телефони да се появи в Play Store, изневиделица от Facebook ъпдейтнаха Messenger-a си. При ъпдейта е изрично споменато, че иска нови permissions (разрешения), които са свързани с работата на Home приложенението.

  Останахме изключително доволни, че най-интересната функция Chat Heads е налична в самостоятелното Messenger приложение. Тук новия permission се нарича DRAW OVER OTHER APPS (Allows the app to draw on top of other applications or parts of the user interface. They may interfere with your use of the interface in any application, or change what you think you are seeing in other applications). С други думи, ще позволи на приложението да стои върху върху другите приложения или части от интерфейса – т.е да виждате балончето с активните чатове, докато си преглеждате мейла например.

  Това означава, че дори да не разполагате с някое от горепосочените 6 устройства (като броим и HTC First) и без да инсталирате Facebook Home, пак ще може да се възползвате от новия и лесен начин за чатене със своите приятели. Основен плюс, на който искаме да наблегнем е възможността от всяко място в интерфейса, лесно и бързо да чатите с повече от един приятел. Готин детайл е, че можете да местите Chat Heads от левия или десния край на екрана, като индикацията за непрочетено съобщение се премества съответно в горния десен или ляв ъгъл.

  При нашите тестове забелязахме, че към момента изглежда има някакъв проблем с постоянното визуализиране на въпросните Chat Heads на дисплея. След като телефонът бъде оставен да заспи или просто го заключим и не го ползваме няколко минути, въпросният Chat Head на човека, с който си чатим понякога изчезва. Това може би се дължи на недостиг на RAM, а може и да е просто бъг, който скоро да бъде отстранен.

  Честито на всички Android потребители – Chat Heads е страхотен и със сигурност ще Ви хареса. Ъпдейтвайте СЕГА!

  Eто и още няколко скриншот-а (цъкнете на снимките за по-голям изглед). Обърнете внимание на разделянето на части на иконата на Head Chats (готино е).