Facebook M превръща Messenger приложението в личен асистент

    Помните ли, че Facebook тестваха собствен виртуален помощник? Е – вече е реалност. Социалната мрежа, пуска M, Messenger асистент с изкуствен интелект, който може да отговаря на въпроси и да изпълнява различни задачи. Можете да го попитате за съвет “къде да отидете” или дори да организира пътуване. Нещо като Siri на Apple или Cortana на Microsoft, но съществуващ само в Messenger чата на компанията. Изглежда, че M виртуалният помощник няма да може да Ви говори през високоговорителя, а само в чата – т.е. нещо като чат-бот. Задавате въпроси и получавате отговори.

    От Facebook отбелязват, че има хора, постоянно ангажирани и обучаващи AI зад M(изкуствения интелект). Отговорите му са управлявани от хибриден сценарий, при който компютър ще се опита да Ви отговори, а ако не успее – ще му помогне реален човек, като по този начин го обучава.

    Трудно е да се каже на този етап, дали M на Facebook ще получи по-голямата част от възможностите на конкурентите си, но се чува, че тестовете включват дори обаждане до някоя кабелна компания, за промяна на използваната услуга, което си е доста сериозна задача.

    Facebook M все още е в стадий на тестове от няколко стотин души в района на залива на Сан Франциско, след което ще се активира и за други региони. За Facebook, появата на M за останалите потребители е по-скоро “Кога”, а не “Ако”. Иначе казано, очаквайте го през следващите месеци.

    източник