Facebook пускат олекотен Messenger Lite за развиващите се пазари

    Миналата година, Facebook пуснаха олекотена Facebook Lite версия за Android, консумираща по-малко данни и разбира се – предназначена на развиващите се пазари. Сега, правят същото и с Messenger приложението си – Messenger Lite за тези пазари, на които мобилният трафик е “кът”.

    С Messenger Lite, потребителите ще могат да чатят с приятелите си, също както и със стандартната версия. Приложения като Whats App обаче, генерират много по-малко трафик от Messenger на Facebook и това очевидно не се харесва на интернет гиганта.

    Messenger Lite приложението е с размер от 10MB и включва всички основни функционалности от оригиналното Messenger приложение – изпращане на съобщения, картинки, видео и стикери. Една от разликите е, че цветовете на иконата са разменени – бял фон и синьо лого (в Messenger са син фон и бяло лого).

    Mesenger Lite стартира в държави като Кения, Тунис, Малайзия, Шри Ланка и Венецуела. Също както Facebook Lite, няма да се появи на всички пазари, но за щастие, лесно може да се “сайдлоудне” от .apk файл.

    Иначе казано, ако смартфонът Ви е със слаб хардуер или пък разполагате с малко мобилен интернет – Messenger Lite вероятно ще Ви свърши добра работа.