Ъпдейт за Facebook Messenger добавя забавни стикери

    Миналата седмица Ви писахме, че Facebook добавиха безплатни VOIP разговори за потребителите в САЩ в Messenger приложението си. Днес сме свидетели на още един ъпдейт, този път не е толкова функционален и полезен, а по-скоро забавен.

    Става въпрос за т.нар. стикери – нещо като емотиконките, но по-големи. Наличните към момента стикери са групирани в няколко категории с различни персонажи – стандартните усмивки, котенца, тигърчета, някакво странно създание от сладолед и други. Има възможност да сваляте допълнителни стикери, от специално създадена за това секция в самото приложение. Засега те са безплатни, но няма да се изненадаме ако в даден момент там се появят и платени такива.

    За да изпратите стикер на своя приятел, трябва да натиснете иконката с усмихнато човече в полето за писане на съобщение, която се намира в дясната му част.

    По коментарите в Play Store, може да се каже, че новата опция не работи съвсем гладно при всички устройства. Със сигурност обаче Facebook ще оправят проблема съвсем скоро. А дотогава не чакайте, а започвайте да спамите своите приятели със сладки котета и тигърчета под формата на стикери.