Facebook наема бивши служители на Apple, прави смартфон

    Според New York Times, Facebook отново се опитва да разработи собствен смартфон и са наели няколко бивши служители на Apple, участвали в разработването на iPhone. Твърди се, че Facebook търси възможност да подобри мобилните си предложения.

    Цитирайки неназовани източници, New York Times съобщава, че след неуспешните опити на Facebook да разработи мобилни услуги, компанията е пренасочила усилията си към хардуера и е създала екип от инженери, които вече са участвали в разработката на смартфони.

    Бивш инженер от Apple е съобщил, че се е срещал с президента и основател на Facebook – Марк Зъкърбърг, който му е задавал задълбочени въпроси за създаването на смартфони. Според инженера, разговорът не е звучал като обикновена проява на любопитство.

    Facebook не е отрекъл публикуваната информация и представители на компанията са цитирали предишни нейни изявления: „Ние работим в цялата област на мобилната индустрия; с оператори, хардуерни производители, с доставчици на операционни системи и с разработчици на приложения.”