Facebook тестват нов “dislike” бутон и реакции в Messenger

    Оказва се, че Facebook най-накрая може да представят дълго желаният от потребителите “dislike” бутон. Всъщност, има малка уловка – dislike бутонът няма да е точно във Facebook, а е Messenger приложението, заедно с вече популярните във Facebook “реакции”. От Facebook са потвърдили, че тестват въпросните две нови функции за Messenger, но само в ограничен кръг от потребители.

    TechCrunch са открили, че имплементацията на реакциите в Messenger е много подобна на тази в iMessage на Apple. Работата им пък, ще е като реакциите в News Feed-а на Facebook – задържане с пръсто върху съобщението и избирате от няколкото емотикони – смях, тъга, ярост, изненада или разбира се “харесвам”.

    Към всички реакции, явно ще има и нова реакция – икона с палец надолу (обратнаха на “like”). Facebook са обяснили, че иконата с пръст надолу се тълкува по-скоро като “не”, вместо като “не харесвам”, което я прави подходяща за бърз отговор на дадено съобщение.

    Лошата новина – поне засега няма никаква яснота кога Facebook ще пуснат новите “реакции” в Messenger и дали изобщо ще издържат тестовете им…