Flipboard за Android по-рано от очакваното от xda-developers

    Flipboard е създаден първоначално за iPad през декември 2010 година. По-късно, излиза и версията за iPhone. Двете версии на приложението са различни като навигация, но еднакви като идея. В iPad версията е с хоризонтално скролиране между страниците, докато при iPhone версията е с вертиклано, за да бъде по-удобно за работа с една ръка. Определено създателите на Flipboard са помислили за всичко и резултатът е налице. Flipboard е “must have” апликация за всеки или поне ние смятаме така. Идва и най-хубавата част – Flipboard е безплатно приложение.

    На 3 май 2012 година, с официалния unboxing на Samsung Galaxy S III, стана ясно, че Flipboard ще има и версия за Android, като в началото е само при Galaxy S III. Или поне така смятаха да бъде официално… Както се досещате, многоточието всъщност означава, че нещата няма да се случат по план. В xda-developers се появи рип-нато самото приложение (явно от Samsung Galaxy S III) и можете да го свалите директно като .apk файл. Всичко, което трябва да направите е да разрешите от Android смартфона си инасталацията от “untrusted sources” и да си го инсталирате като си изпратите .apk файла на мейла, като го сканирате или просто свалите от xda-developers. Честито на всички ползватели на Android – Flipboard си струва.

    Flipboard

    Можете да гледате на Flipboard като на социално списание. Най-общо казано, представлява начин да следите всичко, което споделят Вашите приятели във всички социални мрежи – Facebook, Twitter, Flickr, Instagram, Tumblr и други. Цялата тази информация е поднесена по един страхотен начин, изглеждащ като специално създадено по Вашето съдържание списание.

    По друг начин казано, гледайте на Flipboard като на социален браузър, който може да изобразява всички социални мрежи, които използвате и Ви поднася на едно място всички действия, снимки, видеа и статус ъпдейти на приятелите Ви. Разкошно е. Защо да имате 5 приложения за всяка използвана от Вас социална мрежа, като можете да имате само едно и то по-красиво и удобно от всичките взети заедно (последното е въпрос на вкус, разбира се. Добре е сами да прецените дали дизайна и навигацията са по Ваш вкус).

    Можем да говорим много за Flipboard и начина, по който е направен да работи. Вместо това, по-добре е да изгледате второто видео и се надяваме да си изкарате чудесно. Ще отбележим основните за нас акценти във Flipboard:

    • използва синергия (в случай, че имате създаден акаунт във Flipboard), автоматично Ви логва в любимите Ви социални мрежи, както и възстановява запаметените Ви любими източници на информация
    • работи бързо и без лаг
    • страхотен дизайн – красив и интуитивен при работа
    • лесно и бързо споделяне със социалните мрежи (много важна част от интерфейса)
    • предлага съвършенно различен вид търсене в мрежата – извежда резултати от twitter, от lists в twitter, от страници във Facebook, снимки от Instagram и т.н. Казано с други думи – търси навсякъде в социалните мрежи, където се говори и/или обсъжда обекта на вашето търсене. Доста полезно като се замислите.
    • cover stories – извежда на преден резултат това, което е важно за Вас. Информацията за това се базира на Вашите лайкове, споделяния, ретуитвания и т.н. Имате възможност да спрете даден източник да се появява в cover stories