Foxconn, производителят на Apple iPhone, ще направи голяма инвестиция в Бразилия

    Според слуховете, производителят на iPhone, Foxconn, обмисля да премести голяма част от своята работа в Бразилия. Целта на това преместване е компанията да помага по-добре на своите клиенти като Apple да произвеждат неща като iPad. Това преместване ще включва инвестиция от повече от 12 милиарда долара в Бразилия.

    Производителят Foxconn е базиран в Китай и много копмании (не само Apple) го използват поради вертикално-интегрираната корпоративна структура и ниската цена на продуктите, която се дължи на сравнителната цена на труда. Цената на труда нараства, но все още е достатъчно ниска, за да могат компаниите да продават устройства от висок клас доста успешно.

    Миналата година Foxconn влезе в новините, поради обвинения в злоупотреба, когато служител на компанията се самоуби. Името на Apple също беше свързано с този случай. Това изглежда, че не повлия на продажбите на iPhone и iPad, но въпреки всичко, компаниите биха искали да се забрави за този случай.

    Част от причината смартфоните да се разпространяват толкова бързо, е сравнително ниската им цена. Тази ниска цена се постига с доста ниските заплати, които получават хората, които произвеждат тези устройства. Ако се вдигнат заплатите на тези хора, то ще трябва да се повишат цените на устройствата. Не е много вероятно потребителите да останат доволни от такава промяна.

    Източник: www.intomobile.com