Функцията за запис на разговори в Google Phone е достъпна за някои Xiaomi смартфони

Една от любимите на потребителите екстри в смартфоните на Xiaomi е записът на разговори. Или беше… Ще Ви припомним, че от известно време, моделите на компанията за пазарите извън Индия и Китай, се предлагат с Google Phone дайлър, а не със собствения им дайлър. Резултатът бе, че много смартфони на Xiaomi – просто загубиха опцията за запис на разговори.

Добрата новина

От известно време, Google работят по поддръжка на запис на разговори в собственото си Phone приложение (това, което в момента идва със смартфоните на Xiaomi за Европа). Pixel смартфоните на компанията вече получиха заветната функция, като явно е дошло времето да достигне и до други устройства.

Появиха се потребители на Xiaomi смартфони в мрежата, които вече имат функцията за запис на разговори в Google Phone приложението. Информацията идва от PiunikaWeb и гласи, че въпросната и много желана екстра, вече е достъпна за глобалните варианти на Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 9S, Redmi Note 9 Pro, Mi 9T Pro и други модели на компанията. Включили са се и потребителите на Mi Forum, които също потвърждават за наличието на запис на разговори. В някои случаи, същата е изчезвала сред рестарт, което би могло да означава, че става въпрос за тестове преди глобално разпространение.

Не пропускай:  Redmi Note 10 ще бъде ребрандиран Poco X3 с 5G?

Появиха се и коментари, че и Mi A серията на Xiaomi с Android One, също е получила запис на разговори в Google Phone приложението.

В общи линии, ако притежавате смартфон на Xiaomi с Google Phone приложението, проверявайте. Възможно е скоро, да се появи и на Вашето устройство.