Galaxy Note 9 ще има 4000 mAh батерия и по-бързо безжично зареждане

Според слуховете до момента, Samsung ще избързат с анонса на Galaxy Note 9 и не е изключено да видим новия фаблет на корейците още в началото на месец август. По-важното в момента обаче е, че в мрежата изтекоха детайли за батерията на Note 9.

Ice Universe е публикувал в туитър, че Galaxy Note 9 ще има 4000 mAh батерия. Естествено, няма как да сме сигурни в автентичността на тази информация, но ето кое ни изненадва в случая…

Galaxy Note 7 имаше 3500 mAh батерия, като впоследствие и след цялото фиаско с избухването на смартфоните, се оказа че е по-голяма отколкото трябва и е много плътно разположена в устройството. За да се подсигурят в следващия Galaxy Note 8, Samsung сложиха по-малка батерия с капацитет от 3300 mAh. Дотук добре…

Виж още:  [PR] Теленор стартира предварителни поръчки за флагманите Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra

В случай, че Galaxy Note 9 наистина има 4000 mAh батерия, това може да означава две неща – или смартфонът ще е по-голям като размер, или Samsung са намалили (оптимизирали) вътрешните компоненти, така че да остане повече свободни място за батерията… Ще е интересно, да научим какво точно са направили Samsung, за да постигнат този резултат.

Освен по-голямата, 4000 mAh батерия, изглежда че Samsung ще добавят и по-бързо, безжично зареждане. Говори се за най-бързото безжично зареждане от Samsung до момента. Не е изключено, да е точно така, защото през FCC е преминало ново, EP-N6100 безжично зареждане на Samsung с поддръжка на 12V/2.1A (за сравнение, предните модели EP-N5100 зареждащи падове на корейците са 5V/2A и 9V/1.67A).

Виж още:  Samsung ще представят нов Exynos чипсет на 12 януари

Поне до момента, на безжичното зарежда се гледа като към бонус. Добре е да го има, но не е задължително. Нещата биха могли да се променят, когато безжичното зареждане става достатъчно бързо, за да измести стандартното зареждане през Type-C кабела.