Galaxy XCover 4 умело балансира функционалност и цена

Galaxy XCover 4 е четвъртият по ред “здрав” смартфон от XCover серията на Samsung. Придобитият опит с годините, си казва своето и XCover 4 има всичко, което го прави издръжлив на екстремни условия и нищо излишно. Както можете да видите във видеото – няма дори сензор за пръстови отпечатъци (въпреки, че се превърна в нещо нормално, той просто е излишен при работа с ръкавици).

Основни акценти в Galaxy XCover 4:

 • 146.2 x 73.3 x 9.7 мм, 172 грама
 • версии с една или с две СИМ карти
 • IP68 сертификат за защита от прах и вода (до 1.5 метра за 30 минути)
 • MIL-STD 810G стандарт за издръжливост на екстремно-високи температури, вибрации, удари, излагане на пряка слънчева светлина, пръски солена вода и други
 • Android 7.0 Nougat, Samsung UI (split-screen, Google Assistant)
 • 5 инчов IPS LCD дисплей, 1280 х 720 пиксела
 • Exynos 7570 чипсет от Samsung, 4x 1.4GHz Cortex A53
 • 2GB RAM
 • 16GB вградена памет, microSD до 256GB
 • 13MPx основна камера, F/1.9 бленда, автофокус, ръчен режим на снимане, 1080p видео, LED светкавица
 • 5MPx предна камера, F/2.2 бленда
 • 2800 mAh батерия
 • физически XCover бутон
 • microUSB порт за зареждане и синхронизация с компютър

Лично мнение:
Николай Великов

Вероятно повечето ни читатели биха погледнали скептично на Galaxy XCover 4. И е много възможно, в техните очи наистина да е така. Има обаче група от потребители, за който XCover 4 е най-доброто предложение на пазара. Това са тези, които работят на открито при големи температурни амплитуди, силно запрашени условия (строителни площадки), висока влажност (около басейни) и куп други, да ги наречем “специфични” професии. Именно за тях е създаден и Galaxy XCover 4. С IP68 и MIL-STD 810G стандартите, той би трябвало без проблем да издържи на влага, изпускане, силно запрашени терени и много други.

Има три важни момента, които трябва да изпълняват този тип устройства.

I. Да имат ярък и четим дисплей на пряка слънчева светлина и хардуерни бутони, които да улесняват работата със смартфона с ръкавици.

Не пропускай:  [PR] Samsung предлага „Сватбен смартфон етикет“

Galaxy XCover 4 изпълнява тези условия – дисплеят е ярък, а физическите бутони имат дълбок и отчетлив ход.

II. Да са “здрави”.

IP68 и MIL-STD 810G стандартите се грижат за това. Корпусът на смартфона определено изглежда здрав, има подсилени ъгли и страничните рамки предпазват дисплея. Galaxy XCover 4 изпълнява и тези условия.

III. Яка батерия.

И тук всичко е наред. Galaxy XCover 4 издържа два дни работа с едно зареждане. Постигнато е благодарение на сравнително малкия според съвременните стандарти 5 инчов дисплей с ниска резолюция (1280 x 720) и икономичният Exynos 7570 чипсет.

Бихме Ви посъветвали, да приемете всичко останало в Galaxy XCover 4 като бонус. Камерата се справя доста добре, нова версия на Android (Nougat), Google Assistant, куп приложения от Google, Microsoft и Samsung (въпреки, че наличието на последните, може да се приеме като недостатък), специален XCover бутон и други.

Готин момент е и, че докато сте в камера приложението с XCover бутонът, можете да направите снимка. С Volume бутоните пък, можете да преминете от режим на снимки, към режим на снимане на видео (видеозаписът стартира автоматично). На практика, употребата на камерата е обезпечено изцяло с хардуерни бутони – от стартирането, до правенето на снимка или видео. Не е “магия”, но е удобно ако сте с ръкавици например…

Като бонус, Galaxy  XCover 4 поддържа и USB On-The-Go функционалност. Едва ли ще Ви потрябва, докато сте на строителната площадка, но пък е задължителна екстра ако просто пътувате често сред природата.

Galaxy XCover 4 е създаден да издържа. Тези, които имат нужда от такъв смартфон, ще оценят възможностите му и ще се зарадват на по-ниската цена, спрямо тази на конкурентните модели на пазара.

Видеото е заснето със съдействието на Citytel.bg. На сайта им можете да видите актуалната цена на Galaxy XCover 4, както и на други устройства и аксесоари за тях.