Грешен тест показва, че браузърът на Android зарежда по-бързо уеб страници от този на iPhone

    Пичовете от Blaze Software са провели тестове на скоростта на зареждане на страници в Android и iPhone устройства. Те са провели тестовете със свой софтуер, в който са използвали WebView (базиран на Chrome) за Android и UIWebView (базиран на Safari) за iPhone. В резултат от тестовете са установили, че в Android устройството уеб страниците се зареждат с около 1 секунда по-бързо (това е с около 50% по-бързо), отколкото в iPhone телефона.

    Резултатите от тези тестове НЕ отразяват скоростта, с която браузърите на съответните мобилни операционни системи зареждат уеб страниците.

    Според тези тестове, в iPhone страниците се зареждат значително по-бавно, отколкото в Android устройството. Apple не е съгласен с резултатите. Ето какво казва Natalie Kerris, говорител на Apple, във връзка с тези тестове и резултатите от тях:

    „Техните тестове са неверни, защото те не са използвали Safari уеб браузъра за iPhone”. “Вместо това те са тествали тяхното собствено приложение, което използва вграден уеб viewer, който не използва оптимизациите на Safari. Въпреки този основен недостатък на тестовете, резултатите от тях показват само около 1 секунда разлика във времето за зареждане на уеб страница.”

    На практика тези тестове не показват абсолютно нищо. При тях не е използван нито браузърът на Android, нито този на iPhone. В резултат на това, нямаме никаква информация при кой от двата браузъра страниците се зареждат по-бързо, нито колко е голяма тази разлика.

    Източник: www.intomobile.com