[PR] Главният изпълнителен директор и главният технически директор на LG, говорят за ThinQ AI стратегията си

  lg-logo

  Главният изпълнителен директор на LG Electronics (LG) Джо Сеонг-Джин и Главният технически директор – д-р И.П. Парк ще говорят заедно в откриваща реч на IFA 2018, за да представят общата рамка по отношение на визията на компанията с фокус върху LG ThinQ и изкуствения интелект. Това е първото подобно представяне на IFA и за двамата директори. То ще бъде озаглавено „Мисли мъдро, бъди свободен: да живееш по-свободно, благодарение на изкуствения интелект“ и ще се проведе на 31 август, петък в Зала 26б на изложението в Берлин.

  С оглед на възхода на всичко свързано с изкуствения интелект, главният изпълнителен директор Джо ще даде вътрешна информация за това как стратегията на LG за изкуствения интелект ще промени живота на консуматорите. Всичко това той ще базира на уникална философия на LG за отворена платформа, отворени партньорства и отворена свързаност. Д-р Парк ще покаже как тази технология се преражда всеки ден в продукти от бита като хладилници, телевизори и перални, и как отворената стратегия за изкуствен интелект на LG ще е в полза на консуматорите, благодарение на това, че се фокусира върху контрола и удобството.

  „Речите по време на IFA дават на главните изпълнителни директори глобална медийна платформа, на която да представят идеите и стратегиите за напредък на LG“, казва Дженс Хайтекер, изпълнителен вицепрезидент на Messe Berlin Group и изпълнителен директор на IFA. „LG е и продължава да бъде ключов играч на глобално ниво в сферата на изкуствения интелект, което е и причината да сме изключително щастливи, че г-н Джо и д-р Парк ще направят откриващата реч на IFA този август.”

  Г-н Джо, 40 години ветеран в LG, вярва силно, че изкуственият интелект може да бъде използван на клиентския пазар най-вече чрез домакинските уреди. Като човек преминал през много и важни лидерски позиции в бизнеса на LG с домакински уреди, Г-н Джо разбира от рано, че уредите се асоциират с домакинска работа – сфера, в която големите иновации тепърва предстоят. Г-н Джо има заслугата да е първият, който комерсиализира моторите Direct Drive (DD), които издигнаха LG на лидерската позиция на пазара на пералните, по цял свят. Като глава на бизнес дивизията на LG, отговорен за всички домакински уреди и климатици, Г-н Джо продължава да инвестира в R&D, за да подобри портфолиото на LG и продължава тази практика в ролята си на главен представител и CEO.

  Не пропускай:  До две или три години, китайските производители на OLED дисплеи, ще настигнат Samsung и LG

  Като главен технически директор, за д-р Парк е най-важно да трансформира LG в компания, която вижда изкуствения интелект като най-важен приоритет и като мотор за развитие в бъдещето. Важна роля за него играе и построяването на глобална и отворена партньорска програма, както национална, която да съвпада със стратегията на LG.

  LG разви ThinQ в края на 2017, за да идентифицира всичките си домакински уреди, клиентска електроника и услуги, които използват изкуствен интелект. Продуктите и услугите от гамата на LG ThinQ имат способността да вкарват в употреба сериозно познание, комуникирайки помежду си и използвайки гама от технологии за изкуствен интелект както от външни партньори, така и от собствената AI технология на LG – DeepThinQ. Преди година, LG обяви откриването на Лаборатория за изкуствен интелект в Сеул, за да може да събере на едно място всички свои проучвания за изкуствения интелект в технология, която разпознава, извлича и се учи от глас, видео и сензори. Лабораторията за изкуствен интелект на LG допринесе за развитието на първия в света климатик, който научава околната среда. Следващите водещи иновации от LG в областта ще видим интегрирани в умни хладилници, перални и роботизирани прахосмукачки.