Google подготвя разработчиците за излизането на Ice Cream Sandwich

    Остават няколко седмици до официалното представяне на Android Ice Cream Sandwich. Очаква се то да бъде направено през месец октомври, а първите устройства с Ice Cream Sandwich да видим през ноември. Google подготвя разработчиците на приложения за излизането на Ice Cream Sandwich, като предоставя съвети за това как да оптимизират своите приложения за смартфони и таблети за следващата версия на операционната система.

    Google представи Fragmented API в Honeycomb версията на Android, която е предназначена за таблети. От излизането на Honeycomb очаквахме да видим новите неща, включени в тази версия на Android, да бъдат включени в следващата версия на мобилната платформа, като тази следваща версия трябва да бъде предназначена, както за смартфони, така и за таблети.

    Ice Cream Sandwich ще поддържа всякакви устройства, независимо от размера на екрана им. „Android ще бъде по този начин от сега нататък: същата версия ще работи на всички размери на екрана.” Предстоящата да излезе версия на Android трябва да предложи на потребителите безпроблемно изживяване, независимо дали използват смартфон или таблет.

    В Android Developers blog има публикация, в която е показано как един разработчик може да оптимизира своето Honeycomb приложение така, че приложението да работи и на телефон, и каква е разликата между фрагментите при смартфоните и таблетите. В публикацията е описано и как едно приложение може да бъде направено така, че да се използва само от таблети.