Google Assistant говори с истински хора. Прекалено бързо ли се развива AI?

Изкуственият интелект (AI) започва да навлиза все повече в ежедневието ни. Да, той може да върши много работа вместо нас, но дали е разумно да се развива толкова бързо една ставнително нова технология…

На Google I/O 2018, Сундар Пичай (CEO на Google), представи чак малко страшничко демо, на това как AI говори по телефона с истински хора (в случая бизнеси). Демонстрацията показва новата Google Duplex технология, която очевидно осъществява разговори от името на потребителя и върши всякакви дребни неща (поне за момента) – резервации за пострижка, за ресторант и други.

Това, което показват Google е, че AI разбира хората и дава напълно адекватни отговори. Добавени са дори звуци като “мхм” (“um”), за да изглежда и звучи още по-истински. В първото демо, след успешната резервация, AI уведомява собственика, че има резервиран час за прическа.

Не пропускай:  Появиха се рендъри на Google Pixel 5

Идеята на Google е, че AI може да помогне на потребителите, да спестяват време. Въпросът е, дали все пак изкуствения интелект не се развива прекалено бързо… Споделете какво мислите в коментарите.