Google Authenticator 5.1 дава възможност за лесно прехвърляне на акаунти

Двуфакторната автентификация (2FA) е една от първите стъпки, която всеки потребител, трябва да предприеме, за да защити акаунтите си в мрежата. Най-простичко казано, след защит с 2FA, при всяко вписване в сайт, трябва да въведете код, изписан в Google Authenticator, валиден за кратък период от време. Използването на 2FA е лесно, надеждно и не е случайно, че е един от най-популярните методи за защита в интернет.

Според информация от Android Police, Google пускат версия 5.1 на Google Authenticator в Play Store. Ъпдейтът носи нов дизайн на приложението, съобразен с новите пропорции на дисплеите на смартфоните и нещо много по-важно – лесното прехвърляне на акаунта Ви от стар към нов смартфон.

Не пропускай:  Google искат Samsung да наблегнат на Google Assistant вместо на Bixby

В новата версия на Google Authenticator вече има вграден инструмент за импортиране и експортиране на детайлите по акаунта на потребителя. Функцията дава право на избор, кои данни да експортирате и след това, потвърждавайки с ПИН код или биометрична идентификация, показва QR код, който може да бъде сканиран от друг смартфон, задействайки процес по импортиране.

Google Authenticator 5.1 вече е в Play Store за някои региони. Очакваме я съвсем скоро и за България (вероятно през следващите няколко дни)