Google Maps за iOS се завърнаха

    Всички много добре знаем какво се случи, след анонса на iOS 6 и замяната на Google Maps с Apple Maps. За тези, които не са в течение, ще разкажем накратко..

    С представянето на iOS 6, от Apple спряха поддръжката на Google Maps и пуснаха своите Apple Maps. Apple Maps са една прекрасна идея на ябълковата компания, но изглежда нещата не могат да се случат от веднъж.. или поне такава е ситуацията на тема карти. Apple Maps имат проблеми и то доста сериозни. Стигна се до ситуация в която наскоро Австралийската полиция предупреди пътуващите да не използват Apple Maps, защото са “опасни за живота”.

    Може да се каже, че всичко това е назад в миналото. От Google пуснаха свое Maps приложение за iOS. Както се случи с YouTube приложението, версията на Google Maps е далеч по-добра от тази на Apple (използваща Google-ските карти). Интерфейсът е претърпял огромна промяна, поддържат се жестове, Turn-by-Turn Voice Navigation, Street View, Transport и други.

    За момента Google Maps е налично за iPhone, като разбира се е оптимизирано и за по-големия екран при iPhone 5. Версията за iPad ще трябва да се изчака още малко.

    Приложението Google Maps е безплатно. Линк за сваляне на Google Maps за iOS 5.1 и по-висока.

    Това не е всичко. От Google пуснаха и Maps SDK , благодарение на което, разработчиците могат да използват техните карти в приложенията си.