Google Nexus 4G – 720p дисплей, 4G LTE, Android 4.0

    Има много фенове на телефоните на Google. Имаме предвид серията Nexus, не просто Android телефони. Причините може да са много, но има една наистина важна и тя е така наречения “pure Google” интерфейс или липсата на допълнително наложен от производителя юзър интерфейс. Това най-малкото означава много и бързи ъпдейти на операционната система.

    Според информация в BGR, следващият модел на Google ще се казва Nexus 4G и ще бъде задвижен с двуядрен чипсет клокнат на 1.2 Ghz или 1.5 Ghz. Не е сигурно дали ще се използва NVIDIA Kal-El процесор, OMAP 4460 или 28nm Krait базиран Snapdragon. Споменава се чудовищният 720p дисплей (HD дисплей) и липсата на каквите и да е бутони на телефона (изцяло софтуерни бутони – изживяване тип Honeycomb таблет). Телефонът ще има 5 мегапикселова камера с 1080p видезапис и възпроизвеждане, 1 мегапиксел предна камера за видео разговори и 1GB RAM.

    Най-добрата част оставихме за накрая. Очаква се Google Nexus 4G да бъде първият телефон с новата операционна система Android 4.0 (aka Ice Cream Sandwich).