Google обявиха Android поддръжка за сгъваеми смартфони. Samsung представиха своя

Имаше слухове, че на Samsung Developer Conference, корейците ще представят първия си сгъваем смартфон. За да сработи всичко това, Google също трябва да оптимизират Android платформата си, да се справя с този тип устройства. Е това се вече се случи.

Google обявиха, че скоро Android ще поддържа така наречените “сгъваеми смартфони”. Dave Burke, вицепрезидент в компанията, коментира (приблизителен превод):

“Този тип устройство е нещо като смартфон и таблет едновременно. Има два варианта за такъв тип устройства – с два дисплея и с един дисплей. Щом го сгънете, то прилича на смартфон и пасва в джоба Ви”

Ето и представата на Google за сгъваем смартфон:

Ето го и първият сгъваем смартфон от Samsung. Технологията на сгъваемия дисплей се нарича Samsung Infinity Flex Display. Според информацията, дисплеят ще е с диагонал 4.5 инча (докато е сгънат) и ще се увеличава до 7.3 инча в разгънато състояние. Резолюцията в двата случая, съответно ще е 840 х 1960 пиксела и 1536 х 2152 пиксела.

Не пропускай:  [PR] Gartner оценяват Samsung KNOX за сигурността на мобилните устройства

Първият сгъваем смартфон от Samsung е прототип. Новият Android UI автоматично ще се променя, според ориентацията и състоянието на смартфона (сгънат или разгънат). Всички приложения ще могат да се използват и в двете положения (сгънато или разгънато). Има и опция за автоматично “разгъване” на приложенията, ако сте ги стартирали с “сгънато” положение и след това “разгънете” смартфона.

Samsung са създали и нова система, наречена Multi Active Window, която позволява да използвате до три приложения едновременно, докато устройството е разгънато (голям екран).

За съжаление, поне за момента няма информация, кога ще се появи първият сгъваем смартфон на пазара.

източници: 1, 2