Google представиха Pixel 3 за 799 долара и Pixel 3 XL за 899 долара

Вчера, на конференция в Ню Йорк, Google представи новите Pixel 3 и Pixel 3 XL смартфони. Предвид всички лийкове до момента, спокойно може да се каже, че изненади няма.

Едно може да се каже, дизайнът на Pixel смартфоните е запазен през годините. Гърбовете на Pixel 3 и Pixel 3 XL са почти неразличими от предходните модели. Разликата е, че тази година те са направени от стъкло (Pixel 2 и Pixel 2 XL имаха метални гърбове). Друг бонус е, че Pixel 3 и Pixel 3 XL са IP68 сертифицирани.

Промените по лицевата част на Pixel 3 и Pixel 3 XL, са по-очевидни. Pixel 3 има 5.5 инчов OLED дисплей с резолюция от 2160 х 1080 пиксела, а Pixel 3 XL – 6.3 инчов OLED с резолюция 1440 х 2960 пиксела. И двата са със съотношение на страните 18:9. Стерео високоговорителите са разположени фронтално и са с около 40% по-мощни оте тези миналата година. Собствениците на Pixel 3 и Pixel 3 XL получават и безплатен 6 месечен абонамент за YouTube Music, за да изпробват и насладят на новите и по-качествени високоговорители.

Pixel 3 е почти копие на Pixel 2 XL с тънките си рамки под и над дисплея. Pixel 3 XL вече е друга работа – той има прорез в горната част на дисплея, който според мнозина е “най-грозният такъв в смартфон до момента”.

Pixel 3 и Pixel 3 XL имат две, 8MPx камери отпред – едната с F/1.8 бленда, а другата – широкоъгълна с F/2.2 бленда. На гърба, отново има само една камера – 12.2MPx, F/1.8 бленда. Разбира се, камерата на миналогодишния Pixel се доказа като “най-добра камера в смартфон” и не е изненада, че Google не правят много промени тук.

Не пропускай:  Ето как ще изглежда следващия Pixel 4 на Google

Камерите на Pixel 3 и Pixel 3 XL, поддържат някои от стандартните и няколко нови AI трика тук:

  • Top Shot е следващата стъпка при снимането на много снимки, за кратък интервал от време. Смартфонът прави много снимки и AI избира най-добрата от тях, като се вземат под внимание – фокус, рамкиране, дали има усмивка или не и други.
  • Photobooth е сходна екстра и прави същото, но създава клипчета подобно на Google Clips.
  • Nichr Shift помага за правене на по-добри снимки при слабо осветление
  • Motion Auto Focus следи и поддържа фокуса върху обекта
  • Super Res Zoom използва AI, за да подобри качеството на изображенията и видеата, направени с цифровото приближение
  • Playground позволява добавянето на стикери и супергерои на снимките
  • Portrait Mode – портретен режим с боке ефект на заден план

Pixel 3 и Pixel 3 XL имат чувствителни на натиск страни, също като Pixel 2 и Pixel 2 XL от миналата година. “Стискането” зарежда преки пътища като Google Assistant например.

Важна новост е наличието на безжично зареждане в Pixel 3 и Pixel 3 XL (10W). Поддържа и бързо зареждане през Type-C кабел (18W). Батерията на Pixel 3 е 2915 mAh, а на Pixel 3 XL е 3430 mAh.

Цената на Pixel 3 е 799 долара, a на Pixel 3 XL – 899 долара в Щатите.