Google пуснаха Android Oreo (Go edition) за най-евтините смартфони

android-oreo-go-edition

Google официално представиха Android Go платформата си на I/O 2017. Наречена Android Oreo (Go edition), мобилната операционна система е насочена към най-евтините устройства с Android – тези с 512MB или 1GB RAM памет. Пуснаха и “леки” версии на Gmail, YouTube, Maps, Assistant и други. А това е важно, защото най-евтините смартфони с Android, често идва с 8GB вградена памет. С лайт версиите на приложенията си, те гарантират достатъчно свободно място за съдържанието на потребителите.

Смартфоните с Android Go ще имат само 9 предварително инсталирани приложения – Google Go, Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome и новото Files Go (файлов мениджър).

Не пропускай:  Магазин в Хонг Конг продава Pixel 3 XL, преди официалната му премиера

Оптимизирано е и времето за зареждане на приложенията с до 15%. Функцията в Chrome за пестене на трафик е активирана по подразбиране, а що се отнася до сигурността – всички ще имат Google Play Protect. Самият Google Play ще препоръчва приложения, които ще работят добре на устройството.

Android Oreo (Go edition) вече е достъпна за производителите на смартфони и през следващите няколко месеца, би трябвало да видим първите устройства с нея. Идеята зад Android Go е, да се осигурят смартфони от най-нисък клас за страни като Индия.