Green Bank е град в САЩ без WiFi и мобилни телефони

    Diane Schou е болна от свръхчувствителност към електромагнитни сигнали (Electromagnetic Hypersensitivity – EHS). Симптомите на EHS включват изгаряне на кожата, свиване на мускулите, хронична болка и други. Тези симптоми се предизвикват от излагане на мобилни телефони, WiFi и други устройства, използващи електромагнитни сигнали. 5% от жителите на Америка смятат, че са болни от EHS.

    Съпругът на Schou построил фарадеева клетка за своята съпруга (ако си спомняте уроците по физика в училище, фарадеева кретка е клетка с метални решетки, когато се постави в електромагнитно поле, във вътрешността на клетката няма електромагнитни вълни). Съпругът на Diane Schou построил дървена рамка с два слоя метална мрежа. В тази клетка Diane Schou прекарвала повечето от своето време. Докато открила Green Bank.

    Green Bank е населено място в Западна Вирджиния, където на площ от 13 000 квадратни метра няма електромагнитни сигнали. Там никой не използва мобилни телефони. Изглежда, че мястото е станало доста популярно и доста хора са се пренесли там, за да живеят в среда без електромагнитни сигнали.