[PR] Hi-Fi слушалките Huawei FreeBuds Studio вече са на българския пазар

Hi-Fi слушалките FreeBuds Studio, част от новата премиум аудио колекция на Huawei, вече са на българския пазар. Обявени преди месец в рамките на глобалната премиера на серията Mate 40, заедно със смарт очилата Huawei x Gentle Monster Eyewear II, те предоставят високочестотно аудио до 48kHz с висока резолюция, интелигентно динамично активно шумопотискане (ANC), работещо в три режима, специални режими Voice и Awareness, дълъг живот на батерията, двойна връзка, поддържаща едновременно сдвояване с две устройства, и не на последно място – минималистичен ергономичен дизайн с уголемени чашки и гъвкаво рамо, гарантиращ комфорт при продължителна употреба при всякакъв размер на главата и ушите на потребителя.

С намигване към грамофона

Естетичният дизайн на over-ear модела е вдъхновен от грамофона – изчистена система, базирана на кръгла плоча и метално рамо, която носи неподражаемо удоволствие от слушането на музика. 7-милиметромото рамо от неръждаема стомана и базовите геометрични форми на FreeBuds Studio правят визуален реверанс към аудиофилите. Но в дизайна на модела е вложено много повече от това, а именно ергономичност, която вдъхновява за дълго потапяне в отличен без никакъв физически дискомфорт от носенето им. Чашките са уголемени до размери 65 мм x 42 мм, за да прилягат удобно към различна ушна анатомия, а еко-кожената им подложка има две важни функции – да се усеща мека и приятна, и да допринася за по-добра звукоизолация. Рамото, или лентата около главата позволява удължаване до 4 см и огъване до 150 градуса, с което слушалките бързо стават по мярка на собственика си.

Дизайнът и материалите работят в синхрон за реализиране на цялостна система за намаляване и практическо елиминиране на напрежението дори при продължително носене, а дългият живот на батерията – до 24 часа при излючено ANC (Active Noise Cancelation – активно шумопотискане) и 20 часа при активирано шумопотискане несъмнено помага да усетите това предимство. По отношение на батерията – тя не само позволява практически целодневно използване, а и се зарежда изумително бързо – само за 10 минути ще получите нови 5 часа с включено и 8 часа с изключено шумопотискане. Интересен факт е още, че при използване със смартфон с EMUI 11, какъвто е Mate 40 Prо например, времето за плейбек без шумопотискане може да достигне до цели 32 часа, с ANC – до 22, а едно бързо 10-минутно зареждане осигурява съответно 10 и 6 часа с изключен/включен ANC. EMUI 11 скоро ще е наличен и за Huawei P40 Pro и Huawei P40 Pro+.

Звук за звукари

За да се потопите в звука, трябва да можете да чуете неговото богатство. Разгръщането на богатството на музиката е свързано и с възможността за възпроизвеждане на широк честотен диапазон – нещо, по което различните слушалки могат много да се различават. HUAWEI FreeBuds Studio поддържа ултраширок диапазон от 4Hz до 48kHz, за да чувате всеки музикален детайл, а разработеният от Huawei безжичен аудиокодек L2HC постига предаване с до 960kbps. Четирислойната 40mm полимерна мембрана, отговорна за възпроизвеждането на звука, е едновременно лека и стабилна, за да не позволява изкривяване на звука, особено при по-трудните за качествено възпроизвеждане високи тонове. Тя е силно чувствителна и способна да предаде широк честотен диапазон със студийно качество за всеки тип музика, който обичате да слушате.

Слушателят като част от света – според ситуацията

Един от технологичните пробиви, които прави HUAWEI с модела FreeBuds Studio, е интелигентното динамично шумопотискане. Редица технологии са обединени в постигането на иновативната двуслойна звукоизолационна структура “TAT” и активно шумопотискане (active noise cancelation – ANC) с ефективност до 40 dB. С вграден сензор за околна среда и сложна система от 6 микрофона, слушалките са в състояние коректно да преценят обкръжението на потребителя и да предложат три различни режима на шумопотискане, Ultra, General и Cosy, между които превключват автоматично и практически неусетно.

В допълнение, HUAWEI FreeBuds Studio поддържа режим на осведоменост (Awareness), когато искате да сте напълно наясно със заобикалящата ви звукова среда, както и гласов режим (Voice), в който гласовите обаждания са максимално ясни и чисти, и в двете посоки.

Стабилна свързаност, поддържаща две устройства едновременно

HUAWEI FreeBuds Studio позволяват едновременно сдвояване с две устройства, базирани на Android, iOS или Windows, без да се налага прекъсване и ново свързване, което е безспорно удобство. Но не само това – самата връзка е изключително стабилна, тъй като HUAWEI FreeBuds Studio е първата в индустрията безжична over-ear слушалка с двойна антена, която предлага 360 ° покритие на Bluetooth сигнала. Дори на места със силни смущения, няма да усетите проблем с музиката, която слушате, или разговора, който водите.

Цена и наличност

Новите Huawei FreeBuds Studio вече са налични у нас на препоръчителна крайноклиентска цена от 499 лв. в търговската мрежа на Теленор, Техномаркет, Виваком и при партньорите на дистрибутора Polycomp, а през декември се очакват и в магазините на A1.

Останалите продукти от премиум аудио колекцията са най-мобилните in-ear слушалки с интелигентно активно шумопотискане FreeBuds Pro, смарт аудио слънчевите очила Huawei x Gentle Monster Eyewear II, и домашната аудио колона, разработена в партньорство с Devialet – Huawei Sound X. За да се възползвате от пълната интелигентна функционалност на аудио продуктите на Huawei, e препоръчително да ги свържете през приложението AI Life, което може да се изтегли от Huawei AppGallery или съответния магазин за приложения според платформата или директно при QR кода в опаковката.