Honor и Huawei обявиха пускането на Magic UI 2.1 / EMUI 9.1 с GPU Turbo 3.0

Magic UI 2.1 е следващата голяма актуализация в потребителското изживяване на Honor смартфоните и се основава на промените и подобренията от EMUI 9.1 от устройствата на Huawei. Сега стана ясно, че въпросният Magic UI 2.1 ще достигне до следните устройства:

Акцент в Magic UI 2.1 / EMUI 9.1 е най-новия GPU Turbo 3.0 обхващащ общо 25 игри включително Fortnite, Real Racing 3, PES 2019, Fifa Mobile, Minecraft и други. Според компанията, GPU Turbo 3.0 намалява консумацията на енергия по време на игра с до 10%, без да се правят компромиси с графиката и гейминг изживяването.

Не пропускай:  MediaTek отричат, че Huawei ще купуват TSMC чипове през тях

Друг важен акцент в Magic UI 2.1 е пускането на новата EROFS файлова система. EROFS (Extendable Read-Only File System) подобрява компресията и увеличава скоростта при работа с устройствата. Твърдят, че с новата файлова система, смартфоните ще стартират приложенията с до 10% по-бързо и ще се подобри сигурността на системните файлове в смартфоните (не се уточняват детайли по темата).

Други, по-малки подобрения включват функцията AI Vlog Editing, която комбинира няколко фото момента в кинематографично видео, подобно на това, което правят Google с Google Photos приложението.